Overslaan en naar de inhoud gaan

Familie, zorg en gezondheid

Zie wat er gebeurt en geef je mening

Informatie gepubliceerd door de overheid over diverse onderwerpen per thema gerangschikt

  • Belastingen, uitkeringen
    en toeslagen
  • Bouwen en wonen
  • Economie
  • Familie, zorg en
    gezondheid
  • Internationale
    samenwerking
  • Klimaat, milieu
    en natuur
  • Migratie en reizen
  • Onderwijs
  • Overheid en
    democratie
  • Recht, veiligheid
    en defensie
  • Verkeer en vervoer
  • Werk
74 onderwerpen

Familie, zorg en gezondheid

Klik hieronder op de naam van een onderwerp om hiernaast samenvattingen van de laatste nieuwsberichten over dit onderwerp te kunnen lezen op de website Rijksoverheid.nl. Klik op de titel van de berichten om het hele artikel te lezen op Rijksoverheid.nl.

Opinielijst

Er zijn momenteel 1 opinies binnen dit thema waar je op kunt reageren.

De redactie brengt de volgende stelling in: De medische wetenschap heeft zich de afgelopen decennia op indrukwekkende wijze ontwikkeld. Er ontstaan nieuwe dilemma’s o.a. over de maakbaarheid van het leven en kosten die daaraan verbonden zijn. Door de vergrijzing moeten steeds minder werkende mensen zorgen voor steeds meer ouderen. Er moet daarom in de politiek en niet alleen onder medici een discussie op gang komen over wat wel en niet maatschappelijk verantwoord is als het gaat om de kosten van levensverlengende behandelingen (medicijnen en operaties) bij oudere patiënten.

Familie, zorg en gezondheid

Maar hier een keuze om slechts één onderwerp te zien

vr, 25/10/2024 - 09:00
Scheiden of uit elkaar gaan
Per 1 januari 2025 worden de bedragen voor levensonderhoud (alimentatie) verhoogd met 6,5%. Deze bedragen worden elk jaar geïndexeerd met een bepaald percentage. Op deze manier hoeven mensen die recht hebben op alimentatie niet elk jaar om een verhoging te vragen.

vr, 27/10/2023 - 15:30
Scheiden of uit elkaar gaan
Jaarlijks worden de bedragen voor levensonderhoud (alimentatie) automatisch met een bepaald percentage geïndexeerd. Wettelijk is bepaald dat het percentage voor indexering gelijk is aan het percentage waarmee de lonen in Nederland dat jaar gemiddeld gestegen zijn. Dit wordt berekend door het Centraal Bureau voor de Statistiek. 

vr, 15/09/2023 - 14:30
Scheiden of uit elkaar gaan
Verschuldigde kinderalimentatie moet voortaan eerder betaald worden bij het aflossen van schulden. Zo krijgen ouders die recht hebben op kinderalimentatie meer en eerder geld om voor de kinderen te zorgen. Minister Weerwind voor Rechtsbescherming dient daarvoor een wetsvoorstel in bij de Tweede Kamer, nadat de ministerraad met het voorstel instemde.

di, 23/05/2023 - 17:59
Scheiden of uit elkaar gaan
Voor opa’s en oma’s wordt het juridisch makkelijker om te vragen hun kleinkind te zien als de ouders daar niet aan meewerken. Na een positief advies van de Raad van State heeft minister Franc Weerwind voor Rechtsbescherming een wetsvoorstel over omgang voor grootouders met hun kleinkinderen naar de Tweede Kamer gestuurd.

ma, 11/01/2021 - 17:15
Scheiden of uit elkaar gaan
De vernieuwingen in de rechtsbijstand beginnen zichtbaar te worden, zo schrijft minister Dekker (Rechtsbescherming) in een brief aan de Tweede Kamer. Zo heeft de dienstverlening aan rechtzoekenden een impuls gekregen. Verder is het beroep dat wordt gedaan op gesubsidieerde rechtsbijstand gedaald. Dat maakt het mogelijk om tot en met 2024 19 miljoen euro beschikbaar te stellen voor ondersteuning bij echtscheidingen, waar een groot knelpunt ligt voor zowel rechtzoekenden als sociaal advocaten.

wo, 09/05/2018 - 16:30
Scheiden of uit elkaar gaan
Minister Dekker (Rechtsbescherming) en minister De Jonge (VWS) starten samen met de VNG het uitvoeringsprogramma Scheiden zonder Schade. Het programma is het vervolg op het verslag 'Scheiden… en de kinderen dan?' van André Rouvoet. Dit verslag bestaat uit 45 concrete acties die de ambitie 'Scheiden zonder Schade' dichterbij moeten brengen. Het ontwikkelen van een scheidingsloket en een nieuwe scheidingsprocedure zijn onderdeel van de plannen. Het Platform onder voorzitterschap van André Rouvoet krijgt een belangrijke rol in het vervolg.